Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δερβένι Κορινθίας, που πραγματοποιήθηκε με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κο Αντώνιο Κλαδούχο, τον Αντιδήμαρχο κο Ανδρέα Καραβά, τη Δημοτικό Σύμβουλο κα Εύη Αρφαριώτη και τον κο Ανδρέα Ζεάκι – Γλυνιά καθηγητή Μουσικής, Σχολικό Σύμβουλο.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εξέταση δυνατότητας για τη δημιουργία ενός Μετεκπαιδευτικού προγράμματος ανωτάτων σπουδών, με βάση τα πνευστά όργανα, χορωδίες, παρουσιάσεις έργων και άλλα. Η έδρα του προγράμματος αυτού θα είναι το Δερβένι Κορινθίας, με εξακτίνωση των μουσικών δράσεων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία και σε όλη την Πελοπόννησο.
Συγχρόνως στο κέντρο αυτό θα μπορεί να γίνονται συναντήσεις φοιτητών μουσικών σχολείων και με ένα προγραμματισμό να παρουσιάζονται έργα, τα οποία δύνανται να μεταφέρονται σε άλλους Δήμους. Ακόμη θα υπηρετείται η βιωματική εμπειρία μέσα από προσωπικές και ομαδικές αναζητήσεις, προβάλλοντας και το στοιχείο της ελληνικότητας της Μουσικής.
Η πρόταση αυτή έρχεται μετά την ενίσχυση των υποδομών των φιλαρμονικών και χορωδιών που πέτυχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προϋπολογισμό περίπου 2.500.000,00 € και εντάσσεται στη βασική φιλοσοφία που έχει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των δομών πολιτισμού, παρά τους χαλεπούς καιρούς.
Συγχρόνως, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργαζόμενη με όλους τους Δήμους και με το Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με Μουσικά Σχολεία και άλλους φορείς, προσπαθεί να βρει και άλλους τρόπους δράσεως, προκειμένου να παρουσιασθούν ολοκληρωμένα οι μουσικές δυνατότητες όλων των περιοχών της Πελοποννήσου και ειδικά του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με παραγωγή του εγχωρίου πολιτιστικού προϊόντος.
Η θέσπιση δε του Πολιτιστικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου, έτσι ώστε όλοι να έχουμε πιο οργανωμένη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα με ενιαία καλλιτεχνική έκφραση για την Πελοπόννησο είναι το υπόβαθρο για να συνεργαστούμε όλοι μαζί και να συνδιαμορφώσουμε το Φεστιβάλ αυτό, όπως τούτο θα προκύψει και από την πραγματοποιηθείσα σύσκεψη.    
Η απαίτηση των νέων για ποιοτικότερες σπουδές, σε ένα θεσμό που θα καλύπτει πολλαπλά αντικείμενα καλλιτεχνικών σπουδών και θα λειτουργεί σαν θερμοκήπιο νέων ιδεών και ρευμάτων, και η δημιουργία ολοκληρωμένων φορέων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης βρίσκεται σε πλήρη αντιστοιχία με τις πολιτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου