Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του δραστήριου Συλλόγου Πυροπροστασίας Δασών Κορίνθου.
Η σεμνή αλλά ουσιαστική και πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση έλαβε χώρα στα γραφεία του Συλλόγου στις Νέες Εργατικές Κατοικίες, στην Ποσειδωνία Κορίνθου.
Μεταξύ άλλων, έγιναν βραβεύσεις του Συντονιστή Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων κ. Αχ. Τζουβάρα, του Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου κ. Χρ. Πλατά, του Διευθυντή Δασών Π.Ε. Κορινθίας κ. Παν. Καλλίρη, των εκπροσώπων των Εθελοντικών ομάδων Πυροπροστασίας Π.Ε. Κορινθίας και ιδιωτών χορηγών.
Κατά τον χαιρετισμό μου, τόνισα ότι η συμβολή του εθελοντή πυροσβέστη δεν περιορίζεται μόνο στην πυροπροστασία και στις κοινωνικές σχέσεις, αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την κοινωνία. Είναι απαραίτητος βοηθός που επικουρεί αποτελεσματικά τα έργα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σύμφωνα με τις οδηγίες και το συντονισμό της.
Είναι ο εθελοντής πυροσβέστης μέρος ενός γενικότερου εθελοντισμού που έχει στόχο με την προσφορά των μελών του, την επίλυση των σοβαρών κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την άμεση συνδρομή στις φυσικές καταστροφές. Η προσφορά του είναι γενναία πράξη προς μίμηση και πρέπει να στηρίζεται αρκούντως από την πολιτεία και την κοινωνία.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται αρωγός πάντοτε στους Συλλόγους, εξασφαλίζοντας τον εξοπλισμό τους. Ομοίως επικουρεί σημαντικά το έργο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου με την προμήθεια ετησίως σωλήνων πυρόσβεσης για την πυροπροστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο δραστήριο αυτό Σύλλογο, στον άξιο πρόεδρο του κ. Σιδέρη Κοψαχείλη και στα άξια μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την άδολη προσφορά τους στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.
Οικονομολόγος Ε.Κ.Π.Α.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου