Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «6ο Περιφερειακό Συνέδριο Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας»

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια παρευρέθηκε στο 6ο Περιφερειακό Συνέδριο της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας (Ε.Ε.Ε). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας, στο μαγευτικό χώρο του Hotel Poseidon Resort, στις 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.
Ο τίτλος του Συνεδρίου ήταν «Ενδοδοντικοί Προβληματισμοί-Προτεινόμενες Λύσεις».
Συμμετείχαν εκπρόσωποι πολιτειακών και κοινωνικών φορέων, πρόεδροι και μέλη διοικήσεων, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες, νέοι ερευνητές και καταξιωμένοι ομιλητές  με ιδιαίτερο υψηλό επίπεδο επιστημονικής γνώσης και έργου.
 Τα Περιφερειακά Συνέδρια της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας (Ε.Ε.Ε.) αποτελούν έναν επιτυχημένο θεσμό επιμόρφωσης του γενικού και του εξειδικευμένου οδοντιάτρου της Περιφέρειας αλλά και όσων έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθούν. Η Ενδοδοντολογία αποτελεί μία από τις ταχύτερα εξελισσόμενες ειδικότητες στην Οδοντιατρική.
Το Συνέδριο περιείχε πλούσια θεματολογία όπου παρουσιάστηκαν, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν διαγνωστικοί και θεραπευτικοί προβληματισμοί κατά την κλινική άσκηση, δόθηκαν τεκμηριωμένες λύσεις στους ενδοδοντικούς προβληματισμούς, που καθημερινά αντιμετωπίζει κάθε κλινικός οδοντίατρος, ενώ δόθηκε η ευκαιρία σε νέους επιστήμονες και ερευνητές να αναλύσουν τις επιστημονικές τους προσπάθειες.
Κατά τον χαιρετισμό του ο κος. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της  οργανωτικής επιτροπής για την άριστη επιλογή του Συνεδρίου στο πανέμορφο Λουτράκι, τόνισε τη σπουδαιότητα του συνεδρίου και την ιδιαίτερα επιτυχημένη και πλούσια θεματολογία, με τις εμπεριστατωμένες και υψηλού επιπέδου εισηγήσεις και αναλύσεις των ομιλητών. 
Επεσήμανε ότι η έννοια της διαρκούς επιμόρφωσης των Ελλήνων Οδοντιάτρων βρήκε εφαρμογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εξ’ άλλου συνδυάστηκε το υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου με τις φυσικές ομορφιές του Λουτρακίου και με την πολιτιστική κληρονομιά της Κορινθίας, την οποία είχαν την ευκαιρία οι Σύνεδροι να την γνωρίσουν. Τέλος υπογράμμισε ότι τέτοιου είδους επιτυχημένες δράσεις, σε επιλεγμένους όμορφους τόπους, θα αποτελέσουν κίνητρα για την πραγματοποίηση επιστημονικών συνεδρίων στη “μυθική” Πελοπόννησο.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της έρευνας, της καινοτομίας, της δια βίου μάθησης των επιστημόνων και των επαγγελματιών, υποστηρίζει και προωθεί τέτοιες εκδηλώσεις που προσφέρουν συμπληρωματικά τη βεβαιότητα της καλής και διαρκής φιλοξενίας. Ο ρόλος της ιατρικής, της έρευνας και της καινοτομίας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα για το κοινωνικό σύνολο, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου