Τρίτη 13 Ιουλίου 2010




Εκδήλωση Κλασικού Χορού Έλενας Μιχαηλίδου

Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε την Κυριακή 4 Ιουλίου στο φιλόξενο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Εξαμίλια Κορινθίας, η Σχολή Κλασικού Χορού της Έλενας Μιχαηλίδου.
Σε ένα κατάμεστο θέατρο, οι θεατές απόλαυσαν τις ομάδες των μαθητριών σε κλασικούς χορούς, διανθισμένους με ωραία μουσική και αντίστοιχα κουστούμια. Το θέαμα ήταν πολύχρωμο και μοναδικό. Αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινοι στην Κα Μιχαηλίδου για τις άψογες παρουσιάσεις της Σχολής. Αυτές δείχνουν τις δυνατότητες της Σχολής της και τις ικανότητες των μαθητριών της.
Είναι η 26η ετήσια παρουσίαση και κάθε χρόνο η βελτίωση είναι ορατή.
Η προσφορά της Κας Μιχαηλίδου δεν περιορίζεται στην μάθηση και διδασκαλία χορού. Με τις μετακλήσεις καλλιτεχνών – χορευτών από την Εθνική Λυρική Σκηνή δημιουργεί πρότυπα και άμιλλα ευγενούς συναγωνισμού για καλύτερες εμφανίσεις των Σχολών Μουσικής σε γενικότερο επίπεδο.

Συγχρόνως εκπαιδεύει τους μαθητές στην πειθαρχία και στην κοινωνικοποίηση. Οι μαθητές συνεργάζονται για την καλή παρουσία του καθενός αλλά και τη συλλογική. Έτσι αντιλαμβάνονται και κατανοούν την ανάγκη του άλλου για την εκπλήρωση του κοινού στόχου. Κεντρική ιδέα της Σχολής είναι ο συνδυασμός Σώματος και Πνεύματος, ο οποίος είναι απαραίτητος για το βέλτιστο του αποτελέσματος. Συνεχίζει, λοιπόν, η Κα Μιχαηλίδου την παράδοση για Πνεύμα και Σώμα ως μια ενότητα που έρχεται από πολύ παλιά , από την Αρχαία Ελλάδα.
Ευχαριστούμε πολύ την Κα Μιχαηλίδου για το έργο της, της ευχόμαστε να είναι υγιής, να διακονείται από τα νοήματα και την αρμονία του χορού και της κίνησης και να διακονεί εμάς και τους μαθητές της, προσφέροντας σε όλους μας πνοή, έμπνευση και ομορφιά.


Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πρόεδρος Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου