Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

Εκδήλωση για τα 84 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη

“Τίποτα δεν είναι πιο αναγκαίο και πολύτιμο
στον Άνθρωπο από την Ελευθερία.
Αν δεν έχεις τροφή, αν δεν έχεις γνώσεις,
αν δεν έχεις ανέσεις, τότε υποφέρεις.
Αν δεν έχεις Ελευθερία, τότε δεν υπάρχεις.
Γιατί τότε δεν μπορείς να λογαριάζεσαι Άνθρωπος….
Γιατί ελευθερία είναι το δικαίωμα να είμαι υπεύθυνος
κάθε στιγμή, σε κάθε περίπτωση.
Ελευθερία είναι το ΧΡΕΟΣ.”

Μίκης Θεοδωράκης





Η 29/07/2009 ήταν ημέρα μεγάλης γιορτής, μεγάλης τιμής για την Κόρινθο και την Κορινθία γενικότερα.
Εορτάσαμε και τιμήσαμε μαζί με τα γενέθλιά του, ένα μεγάλο Έλληνα, τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας μεγάλος Δημιουργός, ένας μεγάλος Συνθέτης, ένας σπουδαίος Αγωνιστής της ελευθερίας του λαού του και όλων των λαών του κόσμου. Με τα τραγούδια του, με τη μουσική του, το πλούσιο και πολύμορφο έργο του, με τους αγώνες του και την στάση ζωής του έχει ξεπεράσει τα πλατιά όρια ενός μεγάλου μουσικού.

Έχει γίνει και είναι πλέον αναφορά και μέτρο της χώρας μας, της Ελλάδος και των Ελλήνων. Μέσα από το έργο του επιτυγχάνεται η σύζευξη ποίησης και μουσικής, η βαθύτερη και ευρύτερη αναγέννηση του Ελληνικού λαού. Ο λαός μας έχει πλήρη επάρκεια πνευματικής παράδοσης και δυνατότητες δημιουργικής συνέχισης, χωρίς να έχει ανάγκη να προσφεύγει σε ξένες πατερίτσες, συνηθίζει να λέγει.
Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο και την ιστορική συνεργασία του σπουδαίου ποιητή με τον Μίκη Θεοδωράκη.
H εκδήλωση αυτή, όπως καί τών προηγουμένων ετών, είναι προσφορά τών εταιριών MOTOR OIL HELLAS καί AVIN, πρός τή Κορινθία.
Στη μεγάλη αυτή γιορτή, στο θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" στα Εξαμίλια συμμετείχε η Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” για 7η συνεχή χρονιά. Οι εκλεκτοί ερμηνευτές, οι οποίοι τίμησαν μαζί μας τον μεγάλο δημιουργό είναι:
1). Νένα Βενετσάνου
2). Δημήτρης Μπάσης
3). Καλλιόπη Βέτα
4). Αλέξανδρος Χατζής
Με τραγούδια αγαπημένα, γνώριμους ήχους και οικεία ακούσματα του παρελθόντος μας ταξίδεψαν στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου