Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Μουσικές βραδιές πανσελήνου


Οι μουσικές βραδιές πανσελήνου έχουν γίνει πλέον θεσμός στην Κορινθία. Παρουσιάσθηκαν και φέτος στους αρχαιολογικούς χώρους Αρχαίας Κορίνθου, Νεμέας και Σικυώνος στις 7 Ιουλίου 2009 και στις 6 Αυγούστου 2009, μουσικά σύνολα με πλούσιο ρεπερτόριο. Συγκεκριμένα στην Αρχαία Κόρινθο, έμπροσθεν του ναού της Οκταβίας παρουσιάσθηκε στις 7/7/2009 το συγκρότημα Trombone Attraction από 4 μουσικούς.

Ενώ στις 6/8/2009 το συγκρότημα Hotel Haydn. Έτσι, στο σεπτό χώρο του ναού της Οκταβίας στην Αρχαία Κόρινθο ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Ακούσθηκε μουσική και τραγούδια στα όρια της κλασσικής και μοντέρνας folk μουσικής.
Η παρουσία της διάσημης πιανίστριας Marialena Fernandes ειδικευμένη στον Haydn έκανε πιο ονειρεμένη τη βραδιά. Εξάλλου η ιερότητα του χώρου, η θεσπέσια μουσική, το λιτό φυσικό σκηνικό, το φιλικό άγγιγμα της ολόγιομης σελήνης μας οδήγησαν στη μέθεξη. Το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Ν.Α. Κορινθίας έχει πολιτική στον πολιτισμό, την ανάδειξη, προβολή και ένταξη των αρχαιολογικών χώρων στην κοινωνία και στα πολιτιστικά δρώμενα. Έτσι έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια παράδοση επιτυχημένων εκδηλώσεων στις Πανσελήνους του Ιουλίου και Αυγούστου με την ονομασία “Μουσικές Βραδιές Πανσελήνου” και με μέγα χορηγό το Club Hotel Casino Loutraki. Μεγάλη υπήρξε η προσέλευση του κόσμου.














Αναπαράσταση του Ναού της Οκταβίας-κατά Νικ.
Παπαχατζή- του 2ου μ.Χ. αιώνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου