Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Loutraki street culture festival





Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο “Street Culture Festival” στο Λουτράκι Κορινθίας στις 6-7-8 Αυγούστου.
Το τριήμερο των εκδηλώσεων έλαβε χώρα στο Πάρκο της δεξαμενής «Παντελής Ζερβός».
Ήταν έμπνευση και πρωτοβουλία της κας Εύης Παντελέων, υπευθύνου του εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας.
Η πρωτοβουλία της κας Παντελέων υιοθετήθηκε από το Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας. Η Ν-Α Κορινθίας συνέδραμε επικουρικά στην προσπάθεια αυτή.
Οι νέοι μας παρουσίασαν τις ικανότητες που έχουν και τις ανησυχίες τους. Τις έκαναν σχήμα και χρώμα και το αποτέλεσμα υπήρξε θαυμάσιο. Στο graffiti συμμετείχαν πολλοί writers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Επίσης έγιναν επιδείξεις Skateboard και BMX σε ειδικές ράμπες, Breakdance από b-boys, καθώς και πολλές συναυλίες. 16 μουσικά σχήματα παρουσίασαν τραγούδια και μουσικές Hip-Hop, Metal, Blues-Rock, Electronica, Rock.
Σε όλες τις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος παιδιά, έφηβοι αλλά και επισκέπτες.
Το συμπέρασμα το οποίο βγήκε από αυτή την εκδήλωση είναι πως οι νέοι μας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι και ανήσυχοι. Καταφεύγουν σε δημιουργικές δράσεις και εμείς ως μεγαλύτεροι πρέπει να τους δίνουμε αυτή την δυνατότητα.
Πρέπει λοιπόν το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να συνεχισθεί για πολλά χρόνια. Εξάλλου από το τριήμερο αυτό προέκυψαν αδυναμίες, κυρίως οργανωτικές. Έχουν κατανοηθεί τα προβλήματα και θα βγουν τα σωστά συμπεράσματα έτσι ώστε η επόμενη διοργάνωση να είναι καλύτερη και με λιγότερα λάθη.
Συγχαρητήρια και πάλι στην κα Εύη Παντελέων και σε όλους τους νέους που συμμετείχαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου