Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ -
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

(ΜΕΡΟΣ Η΄)

Την Τρίτη 12 Μαΐου 2010 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συλλόγου των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Συλλόγου Υπαλλήλων Ν.Α. Κορινθίας με σκοπό την ενημέρωση των υπαλλήλων για το σχέδιο “Καλλικράτης” με κύρια αναφορά στα σημεία τα οποία αφορούν στο προσωπικό των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (ΜΕΡΟΣ Η΄).
Στην κατάμεστη από υπαλλήλους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ακούστηκαν οι απόψεις των κ.κ Δόλγυρα Ηλία, Ζαβερδινού Άλκη, εκπροσώπων της Α.ΔΕ.ΔΥ. και έγινε διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.
Το πρόβλημα συνίσταται στη νομοθετική κατοχύρωση των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων των Ν.Α. ώστε κανένας από αυτούς, μόνιμος ή αορίστου χρόνου να μην κινδυνεύει να χάσει τη θέση του.
Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει γιατί το Σύνταγμα της χώρας μας (κατά την άποψη βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) υπερασπίζεται θέσεις και όχι πρόσωπα τα οποία κατέχουν τις θέσεις. Έτσι ελλοχεύει ο κίνδυνος με την κατάργηση των θέσεων, να απολύονται τα πρόσωπα. Ειδικά οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου, οι οποίοι δεν κατέχουν οργανική θέση αλλά προσωποπαγή, με την κατάργηση της θέσεως αυτής απολύονται.
Γι’ αυτό στο προσχέδιο “Καλλικράτης” επιβάλλεται να εξασφαλισθεί η μεταφορά (μετάταξη) της θέσεως του υπαλλήλου με Νόμο. Ακόμα στο Νόμο πρέπει να προβλέπεται μεταφορά (μετάταξη) των υπαλλήλων και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και προς τους νέους Οργανισμούς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία της νέας Διοικητικής και Αυτοδιοικητικής Δομής.
Απ’ όλη τη συζήτηση προέκυψε ότι πάρα πολλά σημεία του σχεδίου “Καλλικράτης” είναι σκοτεινά, δεν διατυπώνονται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο και δεν προσφέρουν την απαραίτητη ασφάλεια και σιγουριά που πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι στα καθήκοντά τους.
Στη γενική κρίση και παρακμή που δυστυχώς βιώνει η χώρα μας, η απόδοση ευθύνης για όλα τα δεινά σε μια τάξη, με ειδική αναφορά στους υπαλλήλους, είναι άδικη και όχι αληθινή. Εξάλλου και οι ίδιοι οι υπάλληλοι, είναι θύματα πολιτικών αποφάσεων και εύκολου χειρισμού εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας.
Για το νέο ξεκίνημα της χώρας μας χρειάζεται απαραιτήτως κατανόηση των προβλημάτων εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας και αληθινές και ξεκάθαρες σχέσεις με όλες τις τάξεις των εργαζομένων. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να μην βγούμε ποτέ από την κρίση.
Ο ίδιος υπηρετώντας το θεσμό της Ν.Α. Κορινθίας επί 15 χρόνια διαπίστωσα τις ικανότητες των υπαλλήλων της Ν.Α., τον αγώνα τους, την κοινή προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη της Κορινθίας. Όλοι τους είναι συνεργάτες και τελείως απαραίτητοι με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους για τη νέα Αυτοδιοικητική δομή της χώρας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και η κρατούσα πολιτική εξουσία. Δήμαρχος
Για τους όλους αυτούς τους λόγους και εγώ ο ίδιος συμπαραστέκομαι και σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα των υπαλλήλων και στην αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον.

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου