Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τουριστικό Δεκαήμερο στο Λονδίνο





Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δεκαήμερο προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, στο Λονδίνο, από τις 19 – 27 Μαρτίου 2011. Ο τίτλος αυτού ήταν «Visit Greece @ Westfield London». Την οργάνωση είχε το γραφείο Ε.Ο.Τ. Μεγάλης Βρετανίας. Έλαβε χώρα στο ισόγειο αίθριο του μεγαλύτερου στον κόσμο Εμπορικού Κέντρου στο Westfield του Λονδίνου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε πολύ δυναμικά και οργανωμένα στην εκδήλωση, προβάλλοντας ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματα της, τις ιδιαιτερότητες, τις ομορφιές και τους ανθρώπους της.

Ο αριθμός των επισκεπτών στο Westfield, κατά τη διάρκεια των 9ήμερων προβολής ανήλθε σε 800.000. Συγχρόνως η εκδήλωση προβλήθηκε μέσω των Βρετανικών Μ.Μ.Ε. σε περισσότερους από 17.000.000 τηλεθεατές και αναγνώστες.

Για την προβολή χρησιμοποιήθηκαν νέες μέθοδοι, νέα τεχνολογία και προωθημένα μέσα. Προς τούτο κατασκευάσθηκε ένα ελληνικό θεματικό πάρκο επιφανείας 1.500 τ.μ.

Σ’ αυτό είχε δημιουργηθεί μια τεχνητή ελληνική παραλία, όπου οι επισκέπτες διασκέδαζαν παίζοντας beach soccer, παιχνίδια παραλίας και Wii sports resort games। Είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ειδικά video προβολής ελληνικών παραλιακών τοποθεσιών, νησιών και ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Γνώρισαν το παρελθόν της πατρίδας μας, το Μουσείο Ακροπόλεως, το Θέατρο της Επιδαύρου και άλλα. Συμμετείχαν σε αναπαράσταση αρχαιολογικής ανασκαφής χρησιμοποιώντας εργαλεία του αρχαιολόγου. Ήλθαν σε επαφή με τους ορεινούς πολιτισμούς της Κορινθίας, της Αρκαδίας, την εκπληκτική Μονεμβασιά, την μοναδική παραλία της Φοινικούντας, την Αρχαία Μεσσήνη, τον Μυστρά, τον Ακροκόρινθο, τα ενεργά μοναστήρια, τις μοναδικές εκκλησίες της Πελοποννήσου και πολλά άλλα.

Και το παρόν της Πελοποννήσου προβλήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια οινογνωσίας με σύγχρονη ενημέρωση των δρόμων του κρασιού. Δοκίμασαν ελληνικές γνώσεις και αντελήφθησαν τι σημαίνει ελληνικός διατροφικός πολιτισμός, με τις πλούσιες διατροφικές ιδιαιτερότητες. Τους διασκέδασε το διάσημο συγκρότημα “Mama Mia” με φόντο την εκπληκτική θέα της Γλώσσας Μεσσηνίας. Ενημερώθηκαν για τις υπαίθριες δραστηριότητες rafting και trekking που προσφέρει η Πελοπόννησος στον ποταμό Λούσιο. Ακόμα πεζοπορία στη Νέδα, αναρρίχηση στον Ταΰγετο, ορειβασία και περιπλάνηση στη Ζήρεια. Σε ένα προσομοιωτή των γηπέδων της Costa Navarino, έπαιξαν golf και γνώρισαν τις εναλλαγές που προσφέρει η Πελοπόννησος στους φίλους του αθλήματος.

Μια νέα και ουσιαστική αντίληψη πλέον διέπει τις δράσεις του Τουρισμού – και όχι μόνο – της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δράσεις αισθητικά άριστες, καλά οργανωμένες, σε συνεργασία με φορείς εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Σ’ αυτό το κλίμα, σ’ αυτή την αντίληψη κινήθηκε και το Δεκαήμερο Προβολής, του Ελληνικού Τουρισμού στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας. Η προβολή της χώρας μας έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με σύγχρονη ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος των δυνητικών επισκεπτών – τουριστών για την πατρίδα μας

Για ενημέρωση των αναγνωστών υπάρχει προωθητικό video της εκδήλωσης και αναλυτική έκθεση δραστηριοτήτων στην ιστοσελίδα:

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου