Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου επισκέφθηκε στις 25/09/2012 την παραλία του Διμηνιού για να επιβλέψει τα σημαντικά εκτελούμενα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Τα έργα αυτά εντάσσονται στο προς εκτέλεση γενικότερο έργο με τον τίτλο “Αποκατάσταση διαβρώσεων τμημάτων της Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών από την δράση του κυματισμού του Κορινθιακού Κόλπου” προϋπολογισμού 2.000.000,00 €. Η εκτέλεση πραγματοποιείται από την εργοληπτική επιχείρηση “ΚΟΡΥΜΒΟΣ ΑΕ” με μέση τεκμαρτή έκπτωση 13,00%. Το έργο αυτό αφορά επεμβάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο, σε περιοχές του Διμηνιού και του Δερβενίου Κορινθίας.

Η εκτέλεση των έργων προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό. Η επέμβαση της στήριξης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο Διμηνιό, κρίθηκε εντελώς αναγκαία, λόγω της έντονης διάβρωσης και υποσκαφής της Εθνικής Οδού σε σημαντικό μήκος ακτής. Αντίστοιχες εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το πέρας των εργασιών στο Διμηνιό και στο Δερβένι Κορινθίας. Μια επέμβαση η οποία θα απομακρύνει τον κίνδυνο υποσκαφής και κατάρρευσης δομημάτων.


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, επενέβη αμέσως μόλις παρουσιάστηκε το φαινόμενο και η λύση που προτάθηκε και ήδη κατασκευάζεται είναι η πιο ενδεδειγμένη. Συνεχής στόχος της Περιφέρειας είναι η ολική αντιμετώπιση, σε όλο το μήκος του Κορινθιακού Κόλπου, για να περιορισθούν και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τους κατοίκους της περιοχής και τις περιουσίες τους.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου