Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

29o Ετήσιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο PALSO



Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίζεται το Συνέδριο PALSO στο Λουτράκι Κορινθίας με τη συμμετοχή πολλών (300) συνέδρων από όλη την Ελλάδα.

Είναι το 29ο Συνέδριο το οποίο πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, στα τριάντα χρόνια λειτουργίας, από το 1981–2011.

Είναι ξεχωριστή τιμή για μας, ότι το Συνέδριο αυτό πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Νομό Κορινθίας, στο όμορφο Λουτράκι και στο φιλόξενο Ξενοδοχείο του Club Hotel Casino Loutraki.

Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι ιδιαίτερα σημαντική:

  1. Η διενέργεια, αδιάβλητων, αντικειμενικών και ελεγχόμενων από το Ελληνικό κράτος, εξετάσεων γλωσσομάθειας, δηλαδή η αξιολόγηση της ικανότητας επικοινωνίας στις ξένες γλώσσες.
  2. Η εναρμόνιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα για την ουσιαστική και πιστοποιημένη αξιολόγηση κάθε εργαζόμενου, με αξιοκρατικά κριτήρια και χωρίς αδικία, πέρα από τα τυπικά προσόντα που έχει.

Και τα δύο πρακτικά θέματα, περιέχονται και εντάσσονται στην γενικότερη επένδυση στη Γνώση και στην αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού. Είναι τελείως απαραίτητα στη χάραξη της εθνικής μας αναπτυξιακής στρατηγικής. Αποτελούν δε όπλα πολιτικής για τη διασφάλιση της εθνικής Συνοχής και του Μέλλοντος της Πατρίδας μας.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάσθηκαν για την πραγματοποίηση του Συνεδρίου αυτού. Στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Μιχαηλίδη, στην Πρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Κορινθίας κα Σταμάτη, στο Δ.Σ. και άλλους. Επίσης στους εκλεκτούς εισηγητές για τις ενδιαφέρουσες ομιλίες, κα Μπατζελή, κ. Σταύρου, κ. Κάλτσα και στους εξαιρετικούς καθηγητές κ. Πανούση και κ. Μητρόπουλο, οι οποίοι παρουσίασαν, με πληρότητα και σαφήνεια, σχετικά θέματα.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, ο οποίος συνδέεται ιδιαίτερα με κοινούς, επί πολλά χρόνια, αγώνες με την Ομοσπονδία για τη δημιουργία του PALSO, στηρίζουν το Συνέδριο αυτό. Τέθηκε δε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου