Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

3η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος






ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ


3η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος


Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Θεόδωρος Τερζόπουλος

"ΕΚΔΙΚΗΣΗ"

Γλυπτική Εγκατάσταση
Παραστάσεις
Συμπόσιο
Αναλόγιο
Δράσεις
Εργαστήρια
Φόρουμ Νέων

Σικυών
24 - 28 Αυγούστου 2011

Συνδιοργάνωση:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Υπό την αιγίδα των Υπουργείων:
Πολιτισμού και Τουρισμού
Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

"Μετά την πρώτη (Α’) Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος με την ονομασία “Σκότος εμόν φάος” το 2005 και τη δεύτερη (Β’) με την ονομασία “Κάθοδος” το 2006 και το κενό των πέντε χρόνων, πραγματοποιείται, φέτος το 2011, η τρίτη (Γ’) Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος με την ονομασία “Εκδίκηση”.

Όνομα που ταιριάζει απόλυτα στο γενικότερο περιβάλλον της πατρίδας μας, που είναι περιβάλλον, αγανάκτησης, θυμού, μανίας και διεκδίκησης.

Ο κ. Τατούλης είναι στενά συνδεδεμένος με την πραγματοποίηση των δύο (2) συναντήσεων. Τις στήριξε και τις ενίσχυσε με το καλύτερο τρόπο ως Υπουργός Πολιτισμού.

Το ίδιο συνεχίζει ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και στην Γ’ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος και συγχρόνως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι συνδιοργανωτής.

Η 5ήμερος αυτή συνάντηση είναι σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την Κορινθία, για το Δήμο Σικυωνίων, για όλους τους πολίτες.

Δείχνει τις δυνατότητες που έχει η περιφέρεια για την πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων και τη διατύπωση επιμέρους θεμάτων.

Όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολιτικής, η οποία είναι και μοναδική ελπίδα για την πατρίδα μας, για πολιτιστική ανάπτυξη.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους μας το ότι ο μεγάλος άνθρωπος του θεάτρου ο Θεόδωρος Τερζόπουλος ηγείται αυτής της προσπάθειας.

Η αναζήτηση της Αλήθειας και του άλλου τρόπου προσέγγισης της αρχαίας τραγωδίας, μέσα από την προσωπική του πορεία, θα γίνει έμπνευση και αναφορά για τους συμμετέχοντες.

Έτσι το προσωπικό θα γίνει παγκόσμιο, η δε αρχαία τραγωδία θα συναντήσει την σύγχρονη κοινωνία, την ελληνική πραγματικότητα."

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου



Σχετικά:
---> http://apostolospapafotiou.blogspot.com/2009/10/blog-post_13.html
---> http://apostolospapafotiou.blogspot.com/2010/05/1-23-2010.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου