Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Επίβλεψη εργασιών στο Φράγμα Ασωπού Κορινθίας


Συστηματική επίβλεψη και συχνές επισκέψεις πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου στα έργα της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού ποταμού στην Κορινθία.

Έτσι λοιπόν σήμερα, 23 Αυγούστου 2011, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Φράγμα του Ασωπού, οι Αντιπεριφερειάρχες Απόστολος Παπαφωτίου και Γιώργος Δέδες, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή της ΔΕΚΕ κ. Παπαιωάννου, τον διευθυντή των τεχνικών έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Πανδή και τον κ. Δημόπουλο.

Στο σημείο των εργασιών βρέθηκαν και οι μηχανικοί της αναδόχου εταιρείας "ΙΟΝΙΟΣ" καθώς και ο στρατηγός Λυμπέρης μαζί με τον διοικητή της Σχολής Μηχανικού και τα επιτελεία τους.

Εξετάστηκε η συμμετοχή της Σχολής Μηχανικού για την κατασκευή τριών (3) γεφυρών, τύπου Belley, για την προσωρινή γεφύρωση αντιστοίχων ανοιγμάτων στη ροή του ποταμού, κατά την εκτροπή του.

Ήδη στο έργο έχει κατασκευαστεί ο ανοικτός αγωγός της προσωρινής εκτροπής του ποταμού και έχουν αρχίσει οι εργασίες διατρήσεως για την κατασκευή σήραγγας, διατομής κύκλου, διαμέτρου 9 μέτρων και μήκους 250 μέτρων.Η σήραγγα αυτή είναι η μόνιμη σήραγγα εκτροπής του φράγματος। Συγχρόνως έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλον χώρος, έχει αποψιλωθεί το έδαφος, έχουν δημιουργηθεί οι οδοί προσπελάσεως, τα γήπεδα εργασίας, δανειοθάλαμοι και έχει αρχίσει η κατασκευή του πυρήνα του φράγματος.

Παρουσιάζεται η εικόνα ενός καλά οργανωμένου εργοταξίου, με πολύ προσωπικό και πληθώρα μηχανημάτων. Όλοι αυτοί εργάζονται με ένα σωστό προγραμματισμό για να ολοκληρωθεί το μεγάλο αυτό έργο, της κατασκευής του φράγματος του Ασωπού, στο υπόλοιπο διάστημα των τριάντα μηνών (2,5 έτη).

Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά για την ταχεία υλοποίηση του μεγάλου αρδευτικού έργου και η σημερινή επίσκεψη των δυο Αντιπεριφερειαρχών αποδεικνύει έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον του, για να γίνει το έργο σωστά και μέσα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί.


Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου