Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη Τύπου για το έργο «Σκηνοβάτες» από το Εθνικό Θέατρο στο Δημαρχείο Μεσσήνης.



Με αφορμή τη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Σκηνοβάτες» που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης τη Παρασκευή 12 Αυγούστου οι συνδιοργανωτές της παράστασης Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, Δήμος Μεσσήνης, Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών και Σωματείο «Διάζωμα» έδωσαν συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο της Μεσσήνης τη Τετάρτη 10 Αυγούστου. Στη συνέντευξη συμμετείχαν: εκ μέρους της περιφέρειας Πελοποννήσου ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Απόστολος Παπαφωτίου, εκ μέρους του Δήμου Μεσσήνης και εν προκειμένω οικοδεσπότης, ο Δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, εκ μέρους της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, ο Αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης, εκ μέρους του σωματείου «Διάζωμα», ο Πρόεδρος Σταύρος Μπένος και εκ μέρους του Εθνικού Θεάτρου ο διευθυντής Γιάννης Χουβαρδάς. Ακόμη παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Μεσσήνης κ. Δραβίλας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη όπου ακούστηκαν από το κάθε ομιλητή απόψεις για τη παράσταση και τη γενικότερη αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Μεσσήνης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας το Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη διετύπωσε τις απόψεις της περιφέρειας όπου κυρίαρχος στόχος της είναι η ένταξη αρχαιολογικών χώρων στη κοινωνία και στα κοινωνικά δρώμενα. Αυτός είναι ο σίγουρος τρόπος τα μνημεία να γίνουν μέρος της ζωής μας και να προστατεύονται. Σε αυτή λοιπόν τη κατεύθυνση κινείτε η παράσταση «Σκηνοβάτες» από το Εθνικό Θέατρο ένα ευρηματικό συμπίλημα από θεατρικά δρώμενα Αλεξανδρινής εποχής μέχρι την ύστερη αρχαιότητα. Και «δια έμπνευσης» του σπουδαίου θεατράνθρωπου Σταμάτη Φασουλή.

Όσον αφορά τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Μεσσήνης το ενδιαφέρον της Περιφέρειας είναι ιδιαίτερα έντονο και στηρίζει οποιαδήποτε προσπάθεια που έχει στόχο την ανασκαφή, τη προβολή και την αξιοποίηση του μοναδικού αυτού χώρου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου