Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010



ΕΥΘΥΜΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αγών Αγάπης..…Αδιάκοπος


Μία έντονη συγκινησιακά εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στα Εξαμίλια Κορινθίας την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010.
Η καλλιτεχνική εκδήλωση του Ευθύμειου Κέντρου, για τη λήξη του σχολικού έτους, έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες του αλλά και τις ικανότητες και δεξιότητες που αποκτούν οι μαθητές του σε περιβάλλον συνεχούς φροντίδας και αγάπης. Συγχρόνως υπήρξε αφορμή για περαιτέρω προβληματισμό.
Γεμάτος αγωνία ο χαιρετισμός της άξιας προέδρου Κας Αργυρής Νικολοπούλου, μας έκανε γνωστή, για μία ακόμη φορά, την τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το Κέντρο. Δυστυχώς αν δεν επέμβει η κοινωνία οικονομικά, αυτό οδηγείται σε κλείσιμο, με αποτέλεσμα πάνω από 100 παιδιά με προβλήματα να βρεθούν στο δρόμο.
Το Ευθύμειο Κέντρο αποτελεί ένα πνεύμονα αγάπης και στοργής προς τα παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Συγχρόνως, είναι ο καθρέφτης, ο δείκτης της κοινωνίας μας, πόσο η κοινωνία σέβεται και αποδέχεται τη διαφορετικότητα, τη μειονεξία και πόσο φροντίζει γι’ αυτή.
Άρα δεν είναι ένα μεμονωμένο Κέντρο, είναι η έκφραση και η αναφορά της κοινωνίας προσώπων, που πρέπει να εξασφαλίζει την ύπαρξη του, τη στελέχωση του, την οικονομική αυτοτέλεια και την ισοδύναμη ένταξη του στην κοινωνία.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους συνεργάτες του Ευθύμειου Κέντρου, οι οποίοι ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους.
Η εκδήλωση κύλισε πολύ όμορφα με θέατρο σε διδασκαλία Παύλου Καράγιωργα , και χορούς σε διδασκαλία Ιωάννας Σιώκου. Συνεχίστηκε , με τραγούδια από τον μοναδικό Παναγιώτη Λάλεζα. Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Εξαμιλίων, Περαχώρας και “Απόλλων” Αρχαίας Κορίνθου.
Όλοι αυτοί παρευρέθησαν και συμμετείχαν αφιλοκερδώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε που μας δείχνουν το δρόμο που πρέπει όλοι να ακολουθήσουμε ως κοινωνία.


Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Υποψήφιος Δήμαρχος Κορινθίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου