Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

''ΚΟΡΙΝΘΙΑ 2010'' - Μια επιτυχημένη Έκθεση

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση με τίτλο “Κορινθία 2010” 2η

Πανελλήνια Γενική Έκθεση. Αυτή πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο από τις 22 – 26 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργίας.

Σε ένα τεράστιο χώρο, κατάλληλο διαρρυθμισμένο και με ένα άνετο αύλειο χώρο, για 5 ημέρες κτυπούσε η καρδιά της Κορινθίας.

Μια έμπνευση και πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κορινθίας η οποία υλοποιείται για 2η φορά στον ίδιο φιλόξενο χώρο.

Η Έκθεση αυτή κατέδειξε τις ικανότητες των Κορινθίων, τις δυνατότητες της Κορινθίας και της χώρας μας γενικότερα.

Πέρα από αυτό, στο δύσκολο οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον που βιώνουμε όλοι μας, με πολύ μεγάλες δυσκολίες και σοβαρά προβλήματα, η Έκθεση υπήρξε μια δυνατή απάντηση στο γενικότερο πτωτικό κλίμα. Και τούτο διότι επί 5 ολόκληρες ημέρες οι επισκέπτες διαπίστωσαν τις υγιείς δυνάμεις του εμπορίου, της βιομηχανίας, της βιοτεχνίας, της παροχής υπηρεσιών και πως όλοι μαζί μπορούμε να μετριάσουμε τις δυσκολίες. Η επαφή μεταξύ μας και οι επισκέψεις ανέβασαν τον ψυχισμό μας.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης παρουσιάστηκαν παράλληλα εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου και ενδιαφέροντος. Πέρα από τις επιχειρηματικές συναντήσεις και εμπορικές συμφωνίες που έγιναν παρουσιάσθηκαν 34 νέοι καλλιτέχνες κυρίως από την Κορινθία, με δημιουργίες Ζωγραφικής, Αγιογραφίας και Γλυπτικής. Μια φροντισμένη παρουσίαση από την “Epsilon Art Festival” με πρωτοβουλία και έμπνευση της ζωγράφου Κας Έφης Πανταλέων και υπό την αιγίδα του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου της Ν.Α. Κορινθίας.

Συγχρόνως καλύφθησαν πολλά θέματα, τα οποία προβληματίζουν κάθε ενδιαφερόμενο για επιχειρηματική δράση, όπως ο Αγροτουρισμός της Κορινθίας. Οι εκλεκτοί ομιλητές παρουσίασαν το θέμα από κάθε πλευρά λύνοντας πολλά προβλήματα και απαντώντας σε πολλές ερωτήσεις.

Ο κύκλος της Εκπαίδευσης προβλήθηκε με αντίστοιχες βραβεύσεις μαθητών και την παρουσίαση του βιβλίου, του συγγραφέα Νίκου Κοτζιά, “Η εξωτερική Πολιτική της Ελλάδας στον 21ο αιώνα” από εκλεκτούς ομιλητές.

Αφού παρουσιάστηκαν οι ενότητες της “Γαστρονομία & Οίνος”, “Υγεία - Γυναίκα & Ομορφιά” και “Επίδειξη Μόδας”, η Έκθεση ολοκληρώθηκε με την Ημερίδα “Η Κορινθία 2020 – Προοπτική ανάπτυξης”. Μια σφαιρική και ουσιαστική παρουσίαση των επί μέρους ενοτήτων, απαραίτητων για την ανάπτυξη της Κορινθίας. Η Ημερίδα με ομιλητές καθηγητές, γνώστες των προβλημάτων, έδειξε τους δείκτες υστέρησης σε κρίσιμους τομείς, όπως και τις δυνατότητες που έχει η Κορινθία για την ανάπτυξη της προσεχούς 10ετίας .

Έτσι λοιπόν τελείωσε η 2η Πανελλήνια Έκθεση “Κορινθία 2010”, Έκθεση υψηλού επιπέδου, με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αυτό όμως που δίνει περισσότερες ελπίδες είναι η προοπτική την οποία έχει η Έκθεση αυτή. Προοπτική η οποία δύναται να επεκταθεί πιο δυνατά και στους άλλους Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έτσι ώστε αυτή να αποτελεί μεγάλο γεγονός για τα εμπορικά και επιχειρηματικά πράγματα της Περιφέρειας.

Η περιφερειακή συνείδηση η οποία με τον “Καλλικράτη” θα δημιουργηθεί στην Πελοπόννησο κάνει πιο εύκολα τα πράγματα και τα οδηγεί σε πιο γρήγορη ολοκλήρωση.

Τελειώνοντας θέλω να συγχαρώ το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Πρόεδρο κ. Νανόπουλο για την οργάνωση και επιμέλεια της Έκθεσης.

Συγχρόνως τους εκθέτες για την τόλμη και τους στόχους, σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, να δημιουργούν και να αποδεικνύουν καθημερινά ότι δύναται να παράγουν και να προσφέρουν στον τόπο τους υψηλές υπηρεσίες.

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Πρόεδρος του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου

της Ν.Α. Κορινθίας

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

με το Συνδυασμό “ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”

του Υποψ. Περιφ. ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου