Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΒΑΛΑ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέφθηκε και συμμετείχε σε συναντήσεις.


Στην Καβάλα στις 21-22 Οκτωβρίου 2011.

Εκεί συγκλήθηκε η ομάδα εργασίας της Επιτροπής Βαλκανικής και Χωρών Ευξείνου Πόντου του δικτύου Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης και λοιπών χωρών (CPMR).

Κεντρικό θέμα ήταν “Ευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφοράς με ειδική αναφορά στις συνδυασμένες Μεταφορές”.

Διατυπώθηκε η άποψη της Περιφέρειας για τα λιμάνια της Καλαμάτας και της Κορίνθου καθώς και για την αναβάθμιση των άλλων λιμένων της Πελοποννήσου.

Η πρόταση της ομάδος Εργασίας θα εισαχθεί προς έγκριση από την Συνέλευση των Επιτροπών των Παράκτιων Περιφερειών Ευρώπης (CPMR) πού θα λάβει χώρα στις 7 Νοεμβρίου 2011 στη πόλη Saragosa της Ισπανίας, για να γίνει τελικά αποδεκτή, μετά από εισήγηση της CPMR, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διακρίνεται πλέον για την εξωστρέφεια της και τη συνεχή αναζήτηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων πέραν του ΕΣΠΑ.

Γίνεται συμμέτοχος και εταίρος πολλών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Συνομιλεί απ'ευθείας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την συνεχή αξιοποίηση και διαχείριση των πόρων καθώς και για να ξεπερασθούν τα πολλά και δύσκολα γραφειοκρατικά κυρίως προβλήματα.


Σχετικά ---> http://www.aftodioikisi.gr/perifereies/15225



ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου