Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010




Εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητού κ. Γεωργίου Χριστοδούλου


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15/03/2010 εκδήλωση προς τιμήν του Καθηγητού και Επίτιμου Προέδρου της «Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας» κου Γεωργίου Χριστοδούλου. Ο καθηγητής τιμήθηκε για το συνολικό επιστημονικό, διδακτικό, συγγραφικό και ανθρωπιστικό έργο του. Συγχρόνως έγινε η ανακήρυξή του ως επίτιμο μέλος της Ενώσεως Κορινθίων.
Η σεμνή και συγχρόνως ουσιαστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου. Ήταν δε έμπνευση και πρωτοβουλία της «Ενώσεως Κορινθίων», του Δ.Σ. αυτής και του άξιου προέδρου της, κ. Γεωργίου Καμπίρη.
Ο Γεώργιος Χριστοδούλου, τέκνο του Νικόλαου Χριστοδούλου και αδελφός του πρώην Υπουργού Τίμου Χριστοδούλου, κατάγεται από το Καίσαρι Κορινθίας. Η οικογένεια Χριστοδούλου αποδεικνύει, στή πράξη, ότι στην πατρίδα μας, υπάρχει η δυνατότητα ακόμη και παιδιά πτωχών οικογενειών από αγροτικές περιοχές, με ικανότητες, με επιμονή και θέληση να προκόβουν και να γίνονται άριστοι επιστήμονες.
Ο καθηγητής Γεώργιος Χριστοδούλου διακόνησε και διακονεί την επιστήμη υπηρετώντας την Κοινωνία, υπηρετώντας τον Ανθρωπο, υπηρετώντας το Πρόσωπο. Υπήρξε άριστος επιστήμονας, πάνυ αγαπητός στους φοιτητές του, καινοτόμος στο επιστημονικό πεδίο της Ψυχιατρικής , τίμιος στις σχέσεις του.
Αυτό έγινε ιδιαιτέρως κατανοητό και από την ομιλία του με θέμα «Ηθικές αρχές στην Ιατρική και Ψυχιατρική». Τονίσθηκε ιδιαιτέρως η ηθική συμβολή τού ψυχιάτρου καί η υπευθυνότητα αυτού έναντι τών ασθενών καί τής κοινωνίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στήν Αρχαία Ελληνική Ιατρική ως αποτέλεσμα συνύπαρξης δύο ιατρικών πρακτικών, τής Ασκληπιακής (θρησκευτικής) καί τής Ορθολογικής (Ιπποκρατικής).
Κατέληξε δέ οτι ο δρόμος γιά τά δικαιώματα τού ανθρώπου περνάει μέσα από τήν τήρηση τών ηθικών κανόνων καί κυρίως μέσα από τήν ηθική μας στάση απέναντι στήν επιστήμη καί τή ζωή.
Στον λόγο του διαπιστώθηκε η προσωπική συμμετοχή του τιμώμενου καθηγητού στη διατύπωση αρχών και πρωτοκόλλων, στις ψυχιατρικές νόσους, κατά τη σύνταξη των αντιστοίχων κανονισμών και οδηγιών της Ενωμένης Ευρώπης.
Η εκδήλωση τελείωσε με μια έξοχη συναυλία από τη Χορωδία του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Κορινθίων «Opus Femina», υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Φάλιας Παπαγιαννοπούλου, σέ μοναδικό ρεπερτόριο.
Ευχόμαστε ολοψύχως στον καθηγητή να είναι υγιής και να συνεχίσει με την ίδια επιτυχία το επιστημονικό, διδακτικό, συγγραφικό και ανθρωπιστικό έργο του. Νά προσφέρει στή κοινωνία, νά δημιουργεί καί νά εμπνέει.





ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΥΣΙΠΠΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΤΗΣ Ν. Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου