Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ξένη Δημοσίευση από την στήλη “ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗ” στην εφημερίδα Σφίγγα 18/03/2010:


Ο πολλά υποσχόμενος

Λάκης Παπαφωτίου


Καλός Έλληνας και ενεργός πολίτης φίλοι αναγνώστες είναι αυτός που δεν προσδοκά παθητικά να κερδίσει αυτά που η μεγάλη, η μικρή του πατρίδα μπορεί να κάνει γι’ αυτόν, αλλά αυτός που ελπίζει, αποφασίζει και συμμετέχει, προσφέροντας στην πατρίδα του αυτά που μπορεί να κάνει γι’ αυτή, για την πρόοδο και την ευτυχία της.

Καλός Έλληνας και ενεργός πολίτης, είναι συνήθως αυτός που ανήκει στο πολιτικό και κοινωνικό κέντρο. Και είναι αυτό το πολιτικό και κοινωνικό κέντρο η Αριστοτελική αμεσότητα που εκπροσωπεί και είναι μέρος της πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας. Είναι δηλαδή ένας πολίτης που επιδιώκει από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του, τη βελτίωση της ατομικής του θέσης, μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον που ζει και δραστηριοποιείται.

Ο γνωστός σε όλους μας αυτοδιοικητικός Λάκης Παπαφωτίου είναι σίγουρα ένας καλός Έλληνας, που αν και η Κορινθία δεν είναι ο γενέθλιος τόπος του, αγαπήθηκε με πάθος από αυτόν και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να της αποδεικνύει έμπρακτα αυτή την αγάπη. Άριστος επιστήμονας, με μεγάλη πορεία στο χώρο της γνώσης, της έρευνας και της σκέψης, όπως θα έχετε διαπιστώσει από τα δεκάδες δημοσιεύματα, αγαπημένοι μου φίλοι είναι επιπλέον και ένας τοπικός πολιτικός παράγοντας, άξιος, αναγνωρισμένος από φίλους και αντιπάλους, μιας και ως Αντινομάρχης Πολιτισμού και πρόεδρος του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου, έχει χαρίσει στην Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας, στιγμές ανάτασης, που τόσο τις έχει ανάγκη η Ελληνική Περιφέρεια γενικά. Η ανάδειξη μέσα από το συγγραφικό του έργο του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Κορινθίας μας, η εντιμότητά του και η ικανότητα να οργανώνει και να διοικεί και μάλιστα με ταπεινότητα, του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου στο Δήμο Κορινθίων.

Είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη άλλος ένας εξαίρετος συμπολίτης μας, που διεκδικεί επάξια τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική πολιτική σκηνή. Ο Λάκης Παπαφωτίου είναι επιπλέον ένας ευαίσθητος, τρυφερός άνθρωπος με βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα, που εγγυάται αν μη τι άλλο την κοινωνική συνοχή, το μεγάλο ζητούμενο των δύσκολων οικονομικών χειμώνων που μας περιμένουν και που η αλληλεγγύη θα είναι το άλφα και το ωμέγα για να μην διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός του μικρού μας τόπου.

Γιατί φίλοι μου, όλοι πρέπει να καταλάβουμε πως οι χαλεπές μέρες που ήδη διερχόμαστε και που δυστυχώς δεν θα είναι λίγες, όπως μας λένε οι ειδικοί επιστήμονες οικονομολόγοι απαιτούν, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο στόχος της να είναι να φτιάξει μια κοινωνία αλληλεγγύης. Γιατί σ’ αυτή τη ζωή κανένας μας δεν γεννήθηκε ασήμαντος, κανένας δεν αξίζει την αδιαφορία και τον κυνισμό της όποιας εξουσίας ή των συνανθρώπων του, σε κανονικές συνθήκες, πόσο μάλλον σήμερα και στο κοντινό, λιγότερο δύσκολο ας ελπίσουμε μελλούμενο. Και σας λέω αλήθεια, αν μου ζητούσαν να περιγράψω με δυο λέξεις, τον πρωταρχικό ρόλο ενός Δημάρχου, μιας Δημοτικής αρχής, τον πρωτεύοντα στόχο, θα έλεγα: «Κοινωνία αλληλεγγύης».

Κι αυτός ο ρόλος του Λάκη Παπαφωτίου του πάει γάντι. Τελειώνοντας θα σας επισημάνω μερικά σημάδια φωτεινά, λαμπερά και λαμπρά στην πορεία του καλού αυτού Έλληνα-Κορίνθιου για να δείτε τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα του συμπατριώτη μας, που θέλει να ελπίζει πως θα είναι και επιλογή σας, προκειμένου να προσφέρει στον τόπο που ανδρώθηκε, έφτιαξε το σπιτικό του, εργάζεται και δημιουργεί με συνέχεια και συνέπεια μέσα από πρωταγωνιστικό θεσμικό ρόλο, αυτόν του Νομαρχιακού Συμβούλου. Όσο γι’ αυτήν την υποστηρικτική γραφή αγαπημένοι μου φίλοι, που μπορεί να αναρωτιέστε, οφείλω να πω πως είναι ενημερωτική καθαρά, μια αναγνώριση της ποιότητας ενός συμπολίτη μας. Ένας λόγος αληθινός, αντικειμενικός, καλός λόγος για άξιους πολίτες που είναι πάντα χρειαζούμενος. Άλλωστε είναι και δείγμα της γνήσιας δημοκρατικής άποψης, της τοπικής μας εφημερίδας που έχω τη χαρά να συνεργάζομαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου