Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΤΕΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΣΤΟΧΟΙ"

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες και δημοσιεύματα τα οποία φέρουν το Υπουργείο Μεταφορών να σχεδιάζει να κλείσουν όλα τα ΚΤΕΟ (Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων), σε όλη την Επικράτεια.

Ήτοι να κλείσουν 59 ΚΤΕΟ με συνολικά, 1180 εργαζόμενους.

Δε γνωρίζω αν οι φήμες είναι σκόπιμες, αλλά αυτό γίνεται σε μια εποχή η οποία είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Με στόχο τον εξορθολογισμό των δαπανών και της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, λαμβάνονται μέτρα κατά αδίκων και δικαίων.

Κατά υπηρεσιών, που πράγματι έχουν ανάγκη και επιβάλλεται να γίνουν αλλαγές και ακόμα και να κλείσουν.

Δεν συμβαίνει όμως αυτό για τα ΚΤΕΟ. Γι’αυτά τουλάχιστον, για την περιφέρεια Πελ/σου, η αξιολόγηση πού γίνεται με βάση την χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα τους σε σχέση με το στόχο λειτουργίας, είναι θετική.

Όλα αυτά προσφέρουν έργο στην κοινωνία, έσοδα και κέρδη στο κράτος.

Κατευθύνονται τα κέρδη και στις περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας Πελ/σου.

Συγκεκριμένα:

· Π.Ε. Κορινθίας κέρδη περίπου 450.000€

· Π.Ε Μεσσηνίας κέρδη περίπου 500.000€

· Π.Ε Λακωνίας κέρδη περίπου 200.000€

· Π.Ε Αρκαδίας κέρδη περίπου 150.000€

· Π.Ε Αργολίδας κέρδη περίπου 100.000€

Να σημειωθεί εδώ ότι σε όλα τα κέντρα σχεδιάζονται επεκτάσεις και ανακαινίσεις προκειμένου να ελέγχονται δίκυκλα και βαρέα οχήματα και να αποκομίζεται το Ελληνικό Δημόσιο περισσότερα κέρδη. Δύνανται δε τα κέντρα, μετά από τις αναγκαίες ενέργειες για τη διαπίστωση τους, να γίνουν ακόμα καλύτερα και να προσφέρουν σε ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά κέντρα, καλύτερες εξυπηρετήσεις πολιτών και υπηρεσίες.

Η πρόταση την οποία κάνει ο Περιφερειάρχης Πελ/σου Πέτρος Τατούλης και η Περιφέρεια είναι όλα τα ΚΤΕΟ να μεταφερθούν, ως αρμοδιότητα, από το Υπουργείο Μεταφορών στις Περιφέρειες.

Είναι ο μοναδικός τρόπος όχι μόνο να μην κλείσουν οι κερδοφόρες Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά ως υποστηρικτικές δομές της περιφέρειας να έχουν συνεχή βελτίωση και εξέλιξη.

Τα δε κέρδη, τα οποία τώρα κατευθύνονται παρατύπως στο Υπουργείο Οικονομικών, θα μεταφέρονται στις Περιφέρειες για να αξιοποιούνται συνεχώς και να εξασφαλίζεται σταθερώς η προστιθέμενη αξία.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου