Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Κορινθιακό Ημερολόγιο 2010

Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάσθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου στο φιλόξενο θέατρο του Δημαρχείου Κιάτου, το Κορινθιακό Ημερολόγιο 2010.
Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχε ο καθηγητής Σωτήρης Κοκκωνάκης, ο οποίος είχε και την έμπνευση της παρουσίασης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Ν.Α. Κορινθίας σε συνεργασία με την Δ.Ε.Α.Π.Α. Σικυωνίων.
Ο καθηγητής Σωτήρης Κοκκωνάκης έχει δημιουργήσει παράδοση επτά (7) χρόνων στην επιμέλεια του Κορινθιακού Ημερολογίου. Κάθε χρόνο αναμένεται η παρουσίασή του με μεγάλο ενδιαφέρον.Φέτος τό Ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στό Ιδρυμα Κορινθιακών Μελετών καί στό σπουδαίο έργο τό οποίο έχει παρουσιάσει όλα αυτά τά χρόνια. Πέρα από τα ιδιαίτερα ετήσια χαρακτηριστικά τα οποία έχει, το ημερολόγιο του 2010 διακρίνεται για τις βελτιώσεις του σε σχέση με τα προηγούμενα. Τα κύρια όμως χαρακτηριστικά τα οποία το ξεχωρίζουν και του δίνουν την Κορινθιακή ταυτότητα είναι οι καταγραφές αποσπασμάτων έργων Κορινθίων συγγραφέων.
Οι συγγραφείς αυτοί, στα κείμενά τους, αποτυπώνουν το Κορινθιακό παρελθόν μέσα από ιστορίες ανθρώπων, εκφάνσεις κοινωνικής ζωής και γενικότερης Ιστορίας, από το απώτερο παρελθόν μέχρι τις μέρες μας. Πολλά από αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά και εντυπωσιάζουν με το περιεχόμενό τους.
Συγχρόνως το ημερολόγιο κάθε χρόνο εμπλουτίζεται σε στοιχεία τα οποία καθιστούν αυτό περισσότερο χρηστικό και ωφέλιμο.
Η παρουσίαση του ημερολογίου έγινε από τρεις διακεκριμένους Κορίνθιους, ανθρώπους του πνεύματος:
από την κα Μαίρη Γεωργίου-Τζωρτζάκη, φιλόλογο, τ. Λυκειάρχη,
από τον κ. Γιώργο Κωστούρο, πολιτικό μηχανικό, συγγραφέα και
από τον κ. Γιάννη Μπάρτζη, εκπαιδευτικό, συγγραφέα.
Και οι τρεις κατά τρόπο εύστοχο και ουσιαστικό ανέπτυξαν πτυχές των κειμένων του ημερολογίου επεκτείνοντας αυτές σε γενικότερες έννοιες και σχέσεις με την Κορινθία.
Αξίζουν θερμά και πολλά συγχαρητήρια στον καθηγητή κο Σωτήρη Κοκκωνάκη για τις πρωτοβουλίες του. Ο κος Κοκκωνάκης είναι άξιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου της Ν.Α. Κορινθίας. Πάντοτε μας εκπλήσσει με τις εμπνεύσεις του και τις πρωτοβουλίες του και μας οδηγεί στην υλοποίησή τους.
Τον συγχαίρουμε και τον ευχαριστούμε.


Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πρόεδρος του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου
της Ν.Α. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου