Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010












Από τον Α. Vivaldi…στο Μάνο Χατζηδάκι


Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010 στο φιλόξενο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη μουσική εκδήλωση. Ήταν έμπνευση και πρωτοβουλία του Εσπερινού ΕΠΑΛ και του Μουσικού Γυμνασίου Κορίνθου, την οποία αποδέχθηκε το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Ν.Α. Κορινθίας.
Από την συνεργασία των ανωτέρω φορέων προέκυψε μια μοναδική εκδήλωση με την ονομασία “Από τον Α. Vivaldi…στο Μάνο Χατζηδάκι”.
Τρεις καταξιωμένοι καλλιτέχνες,
ο Μάνος Αβαράκης στο φλάουτο, φλάουτο με ράμφος και φυσαρμόνικα
η Λουκία Βαρλάμου στο πιάνο και
ο Κυριάκος Ιωαννίδης στην κιθάρα,
μας ταξίδεψαν σε μαγευτικούς μουσικούς κόσμους με μοναδική δεξιοτεχνία.
Το πρόγραμμα ήταν πολύ πλούσιο, από τον A. Vivaldi στην αρχή, με ενδιάμεσες στάσεις στον Fr. Schubert, G. Bizet, Erik Satie, Bela Bartok, κατέληξαν στον Μάνο Χατζηδάκη. Συγχρόνως ακούστηκαν διασκευές σε Δημοτικά τραγούδια της χώρας μας καθώς και της χώρας της Ιρλανδίας.
Οι εκτελέσεις των έργων ήταν μοναδικές. Η μαγεία των ακουσμάτων ταχέως διαδόθηκε στο πολυπληθές ακροατήριο, το οποίο ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευαισθησία. Μετά από τη δίωρη διάρκεια, η οποία παρατάθηκε αρκετά λόγω επιθυμίας του κοινού, αποχωρήσαμε από το θέατρο έχοντας μετάσχει σε αυτή την πανδαισία ήχων και ακουσμάτων.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές της μουσικής βραδιάς,
στον κ. Μάνο Αβαράκη, διακεκριμένο μουσικό,
στην κ. Λουκία Βαρλάμου, πιανίστρια και καθηγήτρια στο εσπερινό Λύκειο Κορίνθου,
στον κ. Κυριάκο Ιωαννίδη, καθηγητή
κιθάρας στο Μουσικό Γυμνάσιο Κορίνθου.
Από αυτή την εκδήλωση φάνηκε για μια φορά ακόμη ότι η Κορινθία διαθέτει ένα μοναδικό δυναμικό ανθρώπων, οι οποίοι διακονούν την τέχνη και τον πολιτισμό. Όλοι αυτοί εργάζονται σκληρά, προσφέρουν στην Κορινθιακή κοινωνία χωρίς καμία υλική απολαβή.
Προς τούτο απαιτείται ένας επίσημος θεσμικός φορέας και καλή οργάνωση απ’ αυτόν για να παρουσιάζονται και να γίνουν γνωστοί. Μέσω του φορέα αυτού θα μπορούν πάντοτε να δείχνουν τις ικανότητες και τις δημιουργίες τους.
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί και κάνει το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Ν.Α. Κορινθίας για τον πολιτισμό της Κορινθίας.



Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Πρόεδρος του Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου
της Ν.Α. Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου