Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Κορινθιακός Κόλπος - Συνάντηση με Δαμανάκη


Την 1η Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα.

Συμμετείχαν η Επίτροπος Αλιείας της Ε.Ε. κα Δαμανάκη, οι Βουλευτές κ. Καρτάλης και κ. Τσουκάλης, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Παπαφωτίου και κ. Δέδες, Αντιπεριφερειάρχες όμορων Περιφερειών, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός, Δημοτικοί Σύμβουλοι πόλεων πέριξ του Κορινθιακού, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων και της Greenpeace.

Θέμα της σημαντικής αυτής σύσκεψης o “Κορινθιακός Κόλπος”.

Μετά από συζήτηση καταλήξαμε να βρεθούμε πάλι, με πρωτοβουλία του κ. Καρτάλη, στις 13 Δεκεμβρίου ή σε κοντινή ημερομηνία, όπου θα παρουσιασθούν συγκεκριμένες προτάσεις, για τον Κορινθιακό Κόλπο, από τους ενδιαφερόμενους θεσμούς και φορείς. Στη συνάντηση αυτή η οποία θα γίνει στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, ως σύσκεψη της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, θα παραβρεθούν και οι συναρμόδιοι Υπουργοί.

Στόχος όλων των προσπαθειών, είναι ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης του Κορινθιακού Κόλπου μαζί με επιμέρους Σχέδια Διαχείρισης θεματικών αντικειμένων. Τα σχέδια αυτά θα προκύψουν από αντίστοιχες μελέτες.

Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση του Κορινθιακού Κόλπου θα έχει σκοπό την αειφορική ανάπτυξη του Κόλπου, μέσα σε ένα σταθερό και μοναδικής ομορφιάς περιβάλλον.

Σχετικά:

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου