Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη παρευρέθηκε την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011 σε ημερίδα του ΙΓΜΕ, στην Αθήνα.

Αυτή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηνών και είχε ως θέμα:

«ΙΓΜΕ 60 χρόνια έρευνα, αξιολόγηση και διαχείριση Φυσικών Πόρων με σεβασμό στο περιβάλλον».

Διοργανώθηκε από το Συνέδριο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ με την ευκαιρία συμπλήρωσης 60 χρόνων από την ίδρυση του Ινστιτούτου και παρουσιάστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα. Παρευρέθησαν εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι περιφερειών, πρόεδροι και μέλη διοικήσεων, επιστήμονες και πλήθος εργαζομένων.

Από την ημερίδα αυτή πιστοποιήθηκε για μια ακόμη φορά, η ανάγκη αναβάθμισης και συνέχισης του σοβαρού ,επιστημονικού και ερευνητικού έργου που εδώ και 60 χρόνια το ΙΓΜΕ προσφέρει σε υψηλό επίπεδο, στην πολιτεία και στην κοινωνία. Με την ΚΥΑ 25200/8-11-11 των υπουργών ΠΕΚΑ και Οικονομίας δρομολογείται ουσιαστικά η κατάργηση του και η ένταξη του σε κάποιο μόρφωμα διοικητικής έμπνευσης χωρίς ουσιαστικό ρόλο.

Συγχρόνως πρέπει να διαρθρωθεί περιφερειακά διότι είναι απαραίτητο εργαλείο για την τοπική και περιφερειακή Ανάπτυξη. Σ’αυτό το πνεύμα κινήθηκε και η ομιλία του κου. Μανώλη Γλέζου.

Η Περιφέρεια Πελ/σου πρωτοπόρος, είχε λάβει ομόφωνα ψήφισμα στη συνεδρίαση της 10-6-2011 και γενίκευσε την συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Πελ/σου Πέτρου Τατούλη, ο οποίος επί 20 και πλέον χρόνια στέκεται δίπλα στο ΙΓΜΕ και αγωνίζεται για την συνεχή αναβάθμιση του.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να διατηρηθεί η υποδομή του ΙΓΜΕ, σαν αυτόνομος αναδομημένος και αναβαθμισμένος φορέας, με σοβαρή περιφερειακή διάρθρωση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛ/ΣΟΥ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου