Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

250 Χρόνια από τον θάνατο του Friedrich Händel


Το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Α. Κορινθίας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2009”, πραγματοποίησε με ιδιαίτερη επιτυχία συναυλία-αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τον θάνατο του G. F. Handel.
Η συναυλία έλαβε χώρα το Σάββατο 18 Ιουλίου, στην Αρχαία Κόρινθο. Συμμετείχαν η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η μεσόφωνος Μαίρη-Έλεν Νέζη με την εκλεκτή ορχήστρα Πατρών καί μέ όργανα τής εποχής, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Γεωργίου Πέτρου.
Η βραδιά κύλισε μαγευτικά με ακούσματα άριες από όπερες του Χέντελ, με θέματα εμπνευσμένα από την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη.
Πολλές από τις όπερες αυτές έχουν παρουσιασθεί τα προηγούμενα χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο έμπροσθεν του ναού της Οκταβίας, στα πλαίσια του “Φεστιβάλ Όπερας Αρχαίας Κορίνθου”, το οποίο διοργανώνεται από το Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Ν. Α. Κορινθίας. Η διεύθηνση καί η καλλιτεχνική επιμέλεια τού φεστιβάλ είναι τής κ. Μαίρη-Ελεν Νέζη καί τού κ. Γεωργίου Πέτρου
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την συναυλία αυτη, της οποίας η επιτυχία υπήρξε πολύ μεγάλη. Σχετική αναφορά υπήρξε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" της 2/9/2009.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=78178

Οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά του φωτογράφου Γεωργίου Σκιτζάκου,
Ιπποκράτους 72, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου