Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Εγκαίνια του ιερού ναου του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο


Η χάρις του Θεού μας οδήγησε σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2009 μετά από οκτώ χρόνια συνεχών εργασιών, να εγκαινιάσουμε τον Πανίερο ναό του Αποστόλου Παύλου στην Αρχαία Κόρινθο.

Μετά από πολλές δεκαετίες πραγματοποιείται η επιθυμία και η ευχή πολλών κατοίκων της περιοχής και των ποιμεναρχών της Μητροπόλεως.
Άρχισε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Μιχαήλ, ο οποίος προσπάθησε ιδιαιτέρως την ανέγερση χωρίς όμως επιτυχία. Συνεχίσθηκε από τον μακαριστό Παντελεήμονα, ο οποίος χορήγησε την άδεια και την ευλογία του. Ολοκληρώνεται τελικώς σήμερα με την ευλογία του άξιου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Διονυσίου συλλειτουργούντος του αξίου Ιεράρχου της Ελλαδικής Εκκλησίας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.

Θα μου επιτρέψετε στο σημείο αυτό να κάνω μια ιστορική αναδρομή των προσπαθειών, οι οποίες έγιναν για την ανέγερση του Ιερού ναού.
Σεβαστός Παλαιοκορίνθιος εδώρισε οικόπεδο αρχικά 1000,00 τ.μ. (1 στρέμμα) και αργότερα άλλα 1000,00 τ.μ. για την ανέγερση Ιερού ναού Αποστόλου Παύλου. Προς τούτο καταρτίσθηκε επιτροπή ανεγέρσεως του ναού η οποία αποτελείται από τα μέλη:
1. Ψωμάς Μαρίνος 6. Αντωνίου Ηλίας
2. Δήμας Ηλίας 7. Τσιμπούρης Γεώργιος
3. Σεννής Δημήτριος 8. Ρούκη Ανθή
4. Λέκκας Μιχαήλ 9. Λογοθέτη Αθανασία
5. Κατσούλης Παναγιώτης 10. Παπαφωτίου Απόστολος
11. Ο αείμνηστος Πέππας Δήμος

Πρόεδρος της επιτροπής ο επίτιμος Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Πανοσολογιότατος, Πατήρ Νεκτάριος.
.................................................................................
.................................................................................
Ο παιδαγωγικός και μεταμορφωτικός λόγος του Αποστόλου Παύλου, ως διαχρονική πρόκληση, θα ασκεί θετική επίδραση στις εξελίξεις των κοινωνικού βίου της πόλεώς μας και της Κορινθίας γενικότερα.
Εξάλλου η εκκλησία της Κορίνθου περί τον σεπτόν επίσκοπο, κ.κ. Διονύσιο, ο οποίος διακονεί και υπηρετεί παναξίως το μυστήριο της σωτηρίας εις τύπον και τόπον Χριστού,
εκφράζει με υπερηφάνεια ότι είναι διαδοχή και συνέχεια της πρώτης κοινωνίας ανθρώπων περί τον Απόστολο Παύλο.
Καυχάται ότι έχει ιδρυτή Αυτόν.
Διατρανώνει σεμνά ότι ο επίσκοπος αυτής είναι διάδοχος και συνεχιστής του Αποστόλου Παύλου.
Ο ίδιος τροφοδοτείται από τα Θεία Ρήματα, από τις μυστικές ελάμψεις, χαριτώνεται από τη ζωογόνο χάρη και χαριτώνει δια του Αγίου Πνεύματος και του Θείου Παύλου τους πιστούς.
Εγκαινιάζεται, καθαγιάζεται και αφιερώνεται ο ναός σήμερα και γίνεται για εμάς χώρος παρουσίας του τριαδικού Θεού, τύπος και εικόνα του Θεού.
Χώρος όπου τελούνται εν αυτώ ποικιλία θείων ακολουθιών (τελετών), για την προκοπή και τη σωτηρία όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου